Κάνε τώρα την Αξιολόγηση Υποψήφιου Ναυαγοσώστη
logo-lifeguard

Πρώτες Βοήθειες

Νέο τμήμα εκπαίδευσης

Τι είναι

Ποιους αφορά

Ποιοι θα έπρεπε να γνωρίζουν Πρώτες Βοήθειες;

Όλοι όσοι λόγω εργασίας είναι υπεύθυνοι για άλλα άτομα, θα έπρεπε να γνωρίζουν τουλάχιστον Βασικές Πρώτες Βοήθειες όπως, για παράδειγμα, Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση και Αυτόματη Εξωτερική Απινίδωση.

Τέτοιου είδους ομάδες αποτελούν οι εκπαιδευτικοί, οι προπονητές, οι αστυνομικοί, οι πυροσβέστες, οι λιμενικοί, οι συνοριοφύλακες, μέλη εθελοντικών ομάδων, εργαζόμενοι σε χώρους που συγκεντρώνουν πολύ κόσμο όπως είναι τα μεγάλα πολυκαταστήματα , τα ξενοδοχεία,  τα  θέατρα, οι κινηματογράφοι, οι εκκλησίες κλπ.

Ακόμη, πρώτες βοήθειες θα έπρεπε να γνωρίζουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις και τεχνικές ώστε να είναι σε θέση να προστατέψουν τον εαυτό τους ή αγαπημένα πρόσωπα.

Οφέλη Εκπαίδευσης

Τα οφέλη της εκπαίδευσης Πρώτων Βοηθειών είναι τα εξής:

  • Η δυνατότητα παρακολούθησης των μαθημάτων από κορυφαίο εκπαιδευτή και διασώστη. Οι υποψήφιοι μαθητές τελειώνοντας την εκπαίδευσή τους θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε επείγον περιστατικό στο χώρο εργασίας τους ή και αλλού.
  • Η δυνατότητα συμμετοχής στην εκπαίδευση που διενεργείται με τη χρήση προπλασμάτων, όλο τον απαιτούμενο ιατρικό εξοπλισμό, καθώς και προβολή εκπαιδευτικών βίντεο με στόχο την εξοικείωση των συμμετεχόντων στις τεχνικές ανάνηψης και εξοπλισμού.
  • Η συμμετοχή στο Πρόγραμμα “B.L.S. – A.E.D.” του E.R.C. χωρίς επιπλέον χρέωση. Το πρόγραμμα παρέχεται από τη Σχολή μας στα πλαίσια της εκπαίδευσης Α’ Βοηθειών. Με την ολοκλήρωση της Εκπαίδευσης έχεις την δυνατότητα απόκτησης Διεθνούς Πιστοποίησης.

Αντικείμενο της Εκπαίδευσης Πρώτων Βοηθειών

Η εκπαίδευση των Πρώτων Βοηθειών περιλαμβάνει τα παρακάτω θεματικά αντικείμενα:

– Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡ.Π.Α.) σε ενήλικα, παιδί και βρέφος, και Αυτόματη Εξωτερική Απινίδωση ( B.L.S. – A.E.D. του Ε.R.C. )

– Εξαγωγή ξένου σώματος,

– Υποθερμία,

– Θερμοπληξία,

– Εγκαύματα,

– Αιμορραγίες,

– Λιποθυμία,

– Καταπληξία (shock) ,

– Ηλεκτροπληξία,

– Κατάγματα,

– Δηλητηριάσεις,

– Επιληψία,

– Ακινητοποίηση και μεταφορά πολυτραυματία.

Διαδικαστικά

Η συνολική διάρκεια εκπαίδευσης είναι είκοσι (20) ώρες και περιλαμβάνει:

  • Θεωρητική εκπαίδευση η οποία διεξάγεται διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Ζοοm, και
  • Πρακτική εκπαίδευση δια ζώσης.

 

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι:

  • Φωτοτυπία Ταυτότητας, και
  • 2 φωτογραφίες

Συχνές Ερωτήσεις

Η εκπαίδευση διαρκεί μία εβδομάδα.

Η Σχολή μας παρέχει ευελιξία στην παρακολούθηση των εκπαιδεύσεων. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει η δυνατότητα τμηματικής παρακολούθησης. Εάν πχ. ένας μαθητής δεν παρακολουθήσει ένα ή δύο μαθήματα, μπορεί να τα αναπληρώσει στην επόμενη εκπαίδευση. Επίσης, μπορεί κάποιος μαθητής να παρακολουθήσει σε μία εκπαίδευση μόνο τη θεωρία, και να συνεχίσει την πρακτική του εκπαίδευση σε επόμενο μήνα.

Οι εκπαιδεύσεις Ναυαγοσώστη Πισίνας της Σχολής μας διεξάγονται κάθε μήνα όλο το χρόνο.

Τα μαθήματα διεξάγονται από πτυχιούχους εκπαιδευτές πρώτων βοηθειών και επείγουσας προνοσοκομειακής αντιμετώπισης, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (ERC).

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκπαίδευσης οι συμμετέχοντες λαμβάνουν χωρίς επιπλέον χρέωση και την πιστοποίηση παρακολούθησης του προγράμματος εκπαίδευσης BLS/AED

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Εάν επιθυμείς να μάθεις περισσότερα για τις Πρώτες Βοήθειες, ή να παρακολουθήσεις την εκπαίδευση,