Η Σχολη

Home
Η Σχολη

lifeguardΗ Ναυαγοσωστική Σχολή Μακεδονίας ιδρύθηκε το 1999 και ανέλαβε να καλύψει το κενό που υπήρχε στην εκπαίδευση ναυαγοσωστών και τη διάδοση της ναυαγοσωστικής στην Ελλάδα. Λειτουργεί με την υπ’ αριθμόν άδεια 01/2119.6.2/02/03 3 Φεβ. 2003 του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και παρέχει ολοκληρωμένη εκπαίδευση, με αντικείμενο τους βασικούς κανόνες ασφαλούς συμπεριφοράς στο νερό, τις τεχνικές βοήθειας και διάσωσης μέσα και έξω από αυτό, καθώς και την παροχή πρώτων βοηθειών όπου και όταν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Το έμπειρο εκπαιδευτικό προσωπικό της Σχολής, με την πολύχρονη εργασιακή εμπειρία του σε θέματα οργάνωσης και λειτουργίας παραλιών και πισίνων, μπορεί να εγγυηθεί την εμπεριστατωμένη και σωστή κατάρτιση επαγγελματιών ναυαγοσωστών, για την καλύτερη δυνατή ασφάλεια των λουομένων στις Ελληνικές παραλίες καθώς και σε κάθε λουτρική εγκατάσταση.

Ο καθένας από εμάς μπορεί να μάθει κάποιες από τις γνώσεις και τις ικανότητες του ναυαγοσώστη για την αποφυγή ατυχημάτων, για διάσωση και ανάνηψη. Τα μαθήματα γίνονται με τον πιο σύγχρονο διασωστικό και ιατρικό εξοπλισμό από πτυχιούχους εκπαιδευτές ναυαγοσωστικής, πρώτων βοηθειών και επείγουσας προνοσοκομειακής αντιμετώπισης με μεγάλη πείρα στη ναυαγοσωστική και γενικότερα στον τομέα της διάσωσης.

Η Ναυαγοσωστική Σχολή Μακεδονίας με υπευθυνότητα και σοβαρότητα κατάφερε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να καταξιωθεί στο χώρο της ναυαγοσωστικής στην Βόρεια Ελλάδα και όχι μόνο. Αυτή τη στιγμή αποτελεί την πιο αξιόπιστη και έγκυρη επιλογή στο θέμα της γνώσης και εκπαίδευσης επαγγελματιών ναυαγοσωστών αλλά και γενικότερα σε όσους ενδιαφέρονται για βασικές γνώσεις σε θέματα ασφάλειας στο υγρό στοιχείο.

Στοχος μαςΣτόχος της Ναυαγοσωστικής Σχολής Μακεδονίας είναι η ολοκληρωμένη εκπαίδευση επαγγελματιών ναυαγοσωστών, οι οποίοι θα είναι σε θέση να ανταποκριθούν με καθοριστικό και αποτελεσματικό τρόπο στα δύσκολα καθήκοντά τους.

ΕγκαταστασειςΟι εγκαταστάσεις της Σχολής μας βρίσκονται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης επί της οδού Ίωνος Δραγούμη 54.

Στα 140 τ.μ. που βρίσκονται στον 6ο όροφο της οικοδομής, περιλαμβάνονται τα διοικητικά γραφεία της επιχείρησης απ’ όπου μπορείτε να ενημερωθείτε για τα προγράμματα και τις δραστηριότητες της Σχολής καθώς και να κάνετε την εγγραφή σας.

Η άνετη, κλιματιζόμενη αίθουσα διδασκαλίας είναι εξοπλισμένη με πλήρη και σύγχρονο οπτικοακουστικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, κάνοντας δυνατή την άνετη και απερίσπαστη παρακολούθηση των μαθημάτων.

Στην αίθουσα αναμονής υπάρχει το coffee club, όπου μπορείτε να χαλαρώσετε και να πιείτε τον καφέ σας στα διαλείμματα που γίνονται κατά τη διάρκεια των μαθημάτων και να ανακαλύψετε μερικές από τις δραστηριότητές μας μέσα από φωτογραφικό υλικό της Σχολής αλλά και των φίλων και μελών μας.

Το τηλέφωνο της Σχολής για ενημέρωση και πληροφορίες είναι το 2310 243 193 και ο αριθμός τηλεομοιοτυπίας (φαξ) είναι 2310 243 265.