Εκπαιδευση πρωτων βοηθειων

Home
Εκπαιδευση πρωτων βοηθειων

hip_pack_first_aid_kit
Πρώτες Βοήθειες

 • ΚΑΡΠΑ
 • Πρώτες βοήθειες
 • Προχωρημένες πρώτες βοήθειες
 • Χρήση απινιδωτή
 • Ε.Μ.Ρ.

 

Σίγουρα γνωρίζετε πόσο σημαντική για τη ζωή μας είναι η ύπαρξη ενός εκπαιδευμένου διασώστη, σε περίπτωση ενός επείγοντος περιστατικού. Η ασθένεια ή το ατύχημα μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή, οπουδήποτε και να αφορά οποιονδήποτε. Τότε ακριβώς είναι που χρειαζόμαστε τη γνώση και τις πρακτικές δεξιότητες για να καταφέρουμε να προσφέρουμε στο θύμα ποιοτική και σωστή φροντίδα μέχρι να φτάσουν οι επαγγελματίες διασώστες. Στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης το πρόγραμμα αυτό διδάσκεται σαν βασικό μάθημα στα σχολεία. Στη χώρα μας δυστυχώς το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού δεν έχει τις γνώσεις που απαιτούνται, για να δώσει τις πρώτες βοήθειες σε κάποιο συνάνθρωπο του που έχει ανάγκη.

Στο πρόγραμμα αυτό αναπτύσσονται απλές τεχνικές και δεξιότητες τις οποίες είναι σε θέση ο καθένας μας να εφαρμόσει. Μπορούν να το παρακολουθήσουν άτομα οποιοσδήποτε ηλικίας τα οποία ενδιαφέρονται να μάθουν πως μπορούν να βοηθήσουν στο να σωθεί μια ανθρώπινη ζωή. Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία ή γνώσεις Η διάρκεια των μαθημάτων είναι δέκα ώρες και περιλαμβάνει θεωρία και πράξη σε προπλάσματα με όλο τον απαιτούμενο ιατρικό εξοπλισμό καθώς και προβολή εκπαιδευτικών βιντεοταινιών.

Τα αντικείμενα που διδάσκονται είναι,

 • καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (το φιλί της ζωής) σε ενήλικα, παιδί και βρέφος,
 • εξαγωγή ξένου σώματος,
 • υποθερμία,
 • θερμοπληξία,
 • εγκαύματα,
 • αιμορραγίες,
 • λιποθυμία,
 • καταπληξία (shock) ,
 • ηλεκτροπληξία,
 • κατάγματα,
 • δηλητηριάσεις,
 • επιληψία,
 • ακινητοποίηση και μεταφορά πολυτραυματία.

Τα μαθήματα γίνονται από πτυχιούχους εκπαιδευτές πρώτων βοηθειών και επείγουσας προνοσοκομειακής αντιμετώπισης, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης.Στο τέλος των μαθημάτων δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου.

Η Ναυαγοσωστική Σχολή Μακεδονίας (ΝΣΜ) προσπαθώντας να προσφέρει όλο και περισσότερα εκπαιδευτικά προγράμματα με επίκεντρο τη διάσωση συνεργάζεται με την Ε.Μ.Ρ. (ΕΜΕRGΕΝCΥ ΜΕDΙCΑL ΡLAΝΝΙΝG). Η ΕΜΡ είναι ένας παγκόσμια αναγνωρισμένος οργανισμός που σκοπό έχει την εκπαίδευση στη σωστή και ασφαλή παροχή Πρώτων Βοηθειών με πλήρη πιστοποιημένα εκπαιδευτικά προγράμματα Πρώτων Βοηθειών. Τα προγράμματα αυτά διδάσκονται σε πάνω από 80 χώρες και σε 14 διαφορετικές γλώσσες. Επιτελείο από έμπειρους εκπαιδευτές της E.M.P. αναλαμβάνει την εκπαίδευση ατόμων ή ομάδων στην παροχή πρώτων βοηθειών με κύκλους εκπαίδευσης προσαρμοσμένους στις ανάγκες των εκπαιδευομένων.

Οι κύκλοι εκπαίδευσης είναι:

  1. Βασικές Πρώτες Βοήθειες,

  2. Παιδιατρικές Πρώτες Βοήθειες,

  3. Πρόγραμμα Αυτόματης Εξωτερικής Απινίδωσης

  4. Πρόγραμμα Διαχείρισης Οξυγόνου

  5. Πρώτες Βοήθειες στο χώρο εργασίας

  6. Προχωρημένες Πρώτες Βοήθειες κ.α.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Ε.Μ.Ρ. έχουν την έγκριση του Παγκόσμιου Οργανισμού Ασφάλειας και Υγείας, έγκριση από το H.S.E, έγκριση από την Ε.Ε. και είναι σύμφωνα με τις οδηγίες της E.E. (ERC Guidelines 2005) Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης Πιστοποιητικό ποιότητας ISO 9002. Το έντυπο υλικό καθώς και τα οπτικοακουστικά μέσα είναι στα Ελληνικά και Αγγλικά ανάλογα με τις προτιμήσεις των εκπαιδευόμενων.

Ποιοι θα έπρεπε να γνωρίζουν Πρώτες Βοήθειες. Όλοι όσοι λόγω εργασίας είναι υπεύθυνοι για άλλα άτομα θα έπρεπε να γνωρίζουν τουλάχιστον Βασικές Πρώτες Βοήθειες όπως πχ Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση και Αυτόματη Εξωτερική Απινίδωση. Τέτοιου είδους ομάδες αποτελούν οιεκπαιδευτικοί, οι προπονητές, οι αστυνομικοί, οι πυροσβέστες, οι λιμενικοί, οισυνοριοφύλακεςμέλη εθελοντικών ομάδων, εργαζόμενοι σε χώρους που συγκεντρώνονται πολλά άτομα (πχ μεγάλα πολυκαταστήματαξενοδοχείαθέατρακινηματογράφοιεκκλησίες) κλπ. Ακόμη και άτομα που ενδιαφέρονται για τον εαυτό τους ή τους δικούς τους, θα μπορούσαν να επωφεληθούν από τέτοιου είδους προγράμματα.

Επίσης, στα πλαίσια παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών σε θέματα πρώτων βοηθειών, μπορούμε να καλύψουμε τις οποιεσδήποτε ανάγκες σας σε εξοπλισμό όπως τσάντες πρώτων βοηθειών, Αυτόματους Εξωτερικούς Απινιδωτές, υγειονομικά αναλώσιμα κλπ. Γνωρίζοντας πολύ καλά το χώρο του τουρισμού και μετά από συνεχείς έρευνες του εξωτερικού, γνωρίζουμε πως οι υπηρεσίες που παρέχουμε είναι απαραίτητες τόσο για την κάλυψη δικών σας αναγκών όσο και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών σας.

Για οποιαδήποτε σχετική πληροφορία, είμαστε στην διάθεσή σας.